hydrożel / hydrogel / superabsorbenty
-
- Wpisz jaki mamy teraz rok.: 0
- Kontaktowanie:
Stosowalem sporo hydrozelu do sadzonek winorosli.W formie dodatku do podloza do doniczek jak rowniez pod krzaczki sadzone juz do gruntu-w kazdym przypadku efekt bardzo pozytywny.Stosowalem pierwszys raz na duza skale wisona tego roku-plusy dalo sie odczuc bardzo mocno za sprawa strasznie suchego lata.
Generalnie minusow nie widzialem-kupilem na wiosne przez allegro w opakowaniach 1kg w formie czystej(bez nawozow) za ok 30zł/kg.
Z nawozami jest znacznie mniej wydajny i tanszy-moim zdaniem nie warto takiego brac.
Generalnie minusow nie widzialem-kupilem na wiosne przez allegro w opakowaniach 1kg w formie czystej(bez nawozow) za ok 30zł/kg.
Z nawozami jest znacznie mniej wydajny i tanszy-moim zdaniem nie warto takiego brac.
Ilosc winorosli blizej nie zidentyfikowana-a bedzie znacznie wiecej!!:-)
- Sobal
- Site Admin
- Kontaktowanie:
Z tego co zrozumiałem to nie jest to mieszanina z nawozem. Nawóz jest wkomponowywany w cząsteczki żelu na poziomie molekularnym, w czasie produkcji a jego uwalnianie następuje podczas rozpadu cząteczek żelu.WEROJTEK pisze:To tez-ale mi glownie chodzilo o to ze jest tam w zaleznosci od producenta-50-80% nawozu a tylko reszta hydrozelu-a placic trzeba jak za zboze.Wiec lepiej brac czysty.
Re: hydrożel / hydrogel / superabsorbenty
Podbiję temat, czy ktoś używał w uprawie bambusów, ewentualnie jakieś wskazówki?
- Sobal
- Site Admin
- Kontaktowanie:
Re: hydrożel / hydrogel / superabsorbenty
Ja sporo używałem. Warto dobrze wymieszać z ziemią żeby żel nie wyłaził po deszczu bo rozkłada się od UV.