Bambus - Dla Początkujących
Moderatorzy: Sobal, Gantz
-
rikfreeman
- Wpisz jaki mamy teraz rok.: 2011
Jak ja bym miał to dziadostwo na działce to bym zamówił koparkę wykopał cały plac na głębokość 1,5m i wywiózł to gdzieś daleko ... i nic innego jak nawieźć nowej ziemi. Teraz w moim regionie ziemie zgarniają pod autostradę to wywrotka ziemi za 50zł chodzi

A z tą firma wcale im się nie dziwie bo tak naprawdę nie ma 100% pewności ze uda się pozbyć tego w całości. Wrzuć jakaś fotkę jaki już koszmar zrobiłeś w ogrodzie

-
dj
- Mowgli
- Wpisz jaki mamy teraz rok.: 0
Ja miałem tego ze 4m2 i to w gliniastej ziemi. Łatwo nie było ale poradziłem sobie. Trzeba dokładnie wybrać każdy nawet najmniejszy kawałek kłącza. Rok po wykopaniu jeszcze jeden próbował żyć ale wyrwałem chwasta

i jak na razie nic nie rośnie. Oczywiście szkoda mi było to wszystko wyrzucić więc wkopałem za drogę i tam sobie "spokojnie" rośnie. Rdest ładny jest i ma nawet jakieś właściwości lecznicze, ale gdybym jednak chciał się go całkiem pozbyć to "za drogą" mogę nawet Roundup-a użyć.
Pozdrawiam dj
--------------------------------
-
rrybski22
- Wpisz jaki mamy teraz rok.: 2011
Walczę dalej. Sam kopię gdzie się pojawiają nowe odrosty ale odkopałem częściowo główne korzenie i padłem. Nie dam rady sam. Są tak zdrewniałe i grube, że bez pomocy nie daję rady. Dodatkowo szeroko się badziewie rozchodzi jak widzę i obawiam się, że u sąsiadów już może być. Zmuszony byłem skorzystać z pomocy firmy ogrodniczej żeby to rozkopać - zobaczymy co zdziałają. Na razie sam zrobiłem tyle co na zdjęciach ale znacznej części korzeni już się pozbyłem także ta kupka to 1/5 całości.
-
Sobal
- Site Admin
- Wpisz jaki mamy teraz rok.: 0
-
Kontaktowanie:
jest wersja rounupa do smarowania konkretnych roślin takim urządzeniem z nasączonym sznurem na końcu - roundup stężony więc wystarczy dotknąć jeden listek...