Bambus jako materiał rzemieślniczy
Bambus jako materiał rzemieślniczy
Witam wszystkich
Chciałbym uprawiać bambus , aby poeksperymentować z nim jako materiałem do róznorakiego rękodzieła. Który gatunek jest do tego najlepszy , i czy da sie się go hodować w warunkach domowych ?? Czy bambus się sezonuje podobnie jak drewno ?? Dysponuje pokojem z dośc dużym oknem , nie mam balkonu.
z góry dziekuje za wszystkie porady
Chciałbym uprawiać bambus , aby poeksperymentować z nim jako materiałem do róznorakiego rękodzieła. Który gatunek jest do tego najlepszy , i czy da sie się go hodować w warunkach domowych ?? Czy bambus się sezonuje podobnie jak drewno ?? Dysponuje pokojem z dośc dużym oknem , nie mam balkonu.
z góry dziekuje za wszystkie porady
- myszel.b
- Gajowy
- Wpisz jaki mamy teraz rok.: 2011
Re: Bambus jako materiał rzemieślniczy
raczej nie da rady uprawiac w polsce bambusow o dosc grubych lodygach (mysle ze o takie ci chodzi), zostaje cI kupowanie tyczek np. z allegro
- Sobal
- Site Admin
- Wpisz jaki mamy teraz rok.: 0
- Kontaktowanie:
Nie zgodzę się, bo jest mnóstwo zastosowań dla cieńszych pędów...
Ale jeśli chodzi o uprawę w domu to odradzam...
Ale jeśli chodzi o uprawę w domu to odradzam...
hmm odradzasz ??
zbyt skomplikowana uprawa ( w sensie technologicznie ) czy zwyczajnie nie wyrośnie ??
zbyt skomplikowana uprawa ( w sensie technologicznie ) czy zwyczajnie nie wyrośnie ??
- Sobal
- Site Admin
- Wpisz jaki mamy teraz rok.: 0
- Kontaktowanie:
Zwykle za mało światła i mało miejsca... Nawet na balkonie nie jest łatwo.artszmart pisze:hmm odradzasz ??