Wczoraj zmierzyłem najwyższy tegoroczny pęd. Ma 435 cm wys. a na grubość jest podobny jak zeszłoroczny najwyższy, na pewno nie grubszy jest.Bpjea pisze:[...] w tym roku ma ok. 360 cm wys. przy grubosci najgrubszego pedu 1,4 cm
Pozdrawiam,
Bpjea
Moderatorzy: Sobal, Gantz, calvi
Wczoraj zmierzyłem najwyższy tegoroczny pęd. Ma 435 cm wys. a na grubość jest podobny jak zeszłoroczny najwyższy, na pewno nie grubszy jest.Bpjea pisze:[...] w tym roku ma ok. 360 cm wys. przy grubosci najgrubszego pedu 1,4 cm
Pęd ten zmierzyłem zanim zaczął się rozgałęziać. Gdy się ulistnił pochylił się pod cieżarem. Nadeszły deszczowe dni, wypuszczał coraz wiecej liści i w dalszym ciągu się pochylał (pewnie dołożyło się do tego nawożenie azotowe jakie zastosowałem gdy pędy jeszcze rosły). W efekcie cała roślina jest teraz dużo niższa (wszystkie pędy są łukowato wygięte) a wysokość jej jest pomiędzy 2 a 3 m. W ostatnich tygodniach zaczął intensywnie pełzać kłączami, tak że zajmuje już powierzchnię ponad 10 m kwadratowych. Zarósł P. nuda (ten akurat był marny i właśnie padł niezależnie od ekspansji bissetiiego), wchłonął bashanię a z przeciwnej strony dosięgnął decory.Bpjea pisze:Bpjea pisze:[...] Ma 435 cm wys. [...]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości