Uploaded with ImageShack.us
Wróciłem z weekendu i mym oczom ukazał sie wspaniały widok 5 nowych pędów

myszel.b pisze:kiedy moge sie spodziewac ze zaczna pelzac po ogrodzie i puszczac nowe pedzy od maciezystej sadzonki?
To są trawy nie drzewa więc jak już zdrewnieją to dalej nie rosną.myszel.b pisze:dziekuje,czekam z niecierpliwoscia, zauwazylem ze nowe pedy rosna w miare szybko a macierzysta sadzonka rosnie niewiele-dlaczego?
Reakcja obronna na upał. Częstsze podlewanie raczej nic już nie da. Rozrośnie się trochę to zrobi sobie sam trochę cienia i będzie mu łatwiej...myszel.b pisze:nowe pedy u atrovaginaty puszczaja juz liscie, ktore w ciagu dnia zwijaja sie w "rurke", dodam ze ostatnie dni sa u nas (konin) bardzo gorace,wieczorem liscie sie prostuja. czy to reakcja obronna przed sloncem czy moze o brak wody w ciagu dnia? podlewam je wieczorem
Pod koniec lata zaczną...myszel.b pisze:witam mam pytanie: 3 tyg temu wsadzilem 2 sadzonki ph atrovaginata od p.Szymona (dziekuje). mialy po 3-4 pedy taraz maja 12 i 9 pedow. nie stosowalem bariery korzeniowej poniewaz mam ok 30 arow trawnika i maja gdzie sie rozrastac. kiedy moge sie spodziewac ze zaczna pelzac po ogrodzie i puszczac nowe pedzy od maciezystej sadzonki?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości